04 februari 2022

CASE 770 EX graaf laad machine verkocht naar Amerika

Maar wat is het voor machine deze Case graaflaadmachine?
En waarvoor wordt deze graaflaadmachine gebruikt? 

Een graaflaadmachine, laadgraaf combinatie ook wel een backhoe loader genoemd.  

Een graaflaadmachine is een unieke machine met meerdere uitrustingstukken. 

Graaflaadmachine - laadgraafcombinatie is een zwaar materieel voertuig/ bouwmachine  dat bestaat uit een tractor achtige eenheid die is uitgerust met een laadschop / bak aan de voorkant en een kraan/ backhoe op de rug.
De ideale machine voor boer, akkerbouwer, bouw en industrie. 

De tractor 

Hoofdstructuur van deze graaflaadmachine is de tractor. Net als andere tractoren kan deze tractor op bijna elk terrein worden ingezet. De gesloten cabine is net als bij een tractor voorzien van een stuur, remmen etc. ~Ook bediend je vanuit de cabine de graafgiek en de laadbak.

De lader met laadbak

Deze lader is aan de frontzijde bevestigd. Met dezelfde heb je diverse mogelijkheden. Hij wordt gebruikt als een soort schep om grote hoeveelheden, zand puin of stront te verplaatsen. Ook wordt het ingezet om grond glad te maken. Deze lader wordt dus bediend vanuit de tractor cabine

De graafschop

De graafgiek met graafbak is ook een belangrijkste deel van deze graaflaadmachine. Deze graver wordt gebruikt om te graven.  Het opgegraven materieel kan weer verplaatst worden met de lader. 

Ook wordt deze graafschop vaak ingezet bij het graven van greppels. 

Deze graafmachine is aan de achterzijde van de machine bevestigd. Om deze te bedienen kan de tractorbestuurder de stoel  draaien. 

 

De stabiliteitspoten

De graaflaadmachine ziet er vaak wat futuristisch uit. Dit komt door de aan de zijkant van de tractor bevestigde stabiliteitspoten. Twee steunpoten achter de achterwielen van de tractor. 

Deze zijn eigenlijk wel heel crusiaal bij het inzetten van de graafmachine. Deze nemen het gewicht van de tractor tijdens het graven als het ware op hun schouders. 

Zonder deze poten zou de tractor constant stuiteren tijden het graven of nog erger; de tractor kan omkiepen. 

De steunpoten houden de tractor en de machine dus stabiel. 

 

Deze graaflaadmachine is dus g=breed inzetbaar een echt manusje van alles!

  

 

 

 

 

 


Back
CASE 770 EX  graaf laad machine verkocht naar Amerika