21 januari 2021

Gebruikte tractoren

BRON: MASCUS.NL 

De populairste merken voor tweedehands tractoren in de eerste helft van 2020


 

De vraag naar tractoren neemt toe

Over het geheel genomen, is in de eerste helft van 2020 het aantal e-mail verzoeken voor trekkers die op Mascus aangeboden worden, gestegen met 51% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Als we alleen al naar de maand april kijken, is er sprake van een contrasterende ontwikkeling ten opzichte van vorig jaar. Waar de vraag tussen maart en april in 2019 met 26% daalde, is de vraag naar landbouwtractoren in april 2020 met 24% gestegen ten opzichte van maart 2020.

Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend
Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend

 

De top 10 meest gevraagde tractormerken op Mascus

John Deere is een grote speler in de landbouwsector. Dit is ook te zien op Mascus, waar ze een aandeel hebben van 23% van de vraag naar tractors. Ze worden op de voet gevolgd door Massey Ferguson (21%). Het is echter het vermelden waard, dat het aanbod van John Deere tractoren op Mascus meer dan twee keer zo groot is als het aanbod van de Massey Ferguson tractors die te koop aangeboden worden.

De top 10 voor de meest populaire tractormerken blijft hetzelfde als vorig jaar, waarbij Massey Ferguson dit jaar slechts 1% van het vraagaandeel van John Deere heeft gewonnen.

New Holland maakt de top 3 compleet, met een vraagaandeel van 12%. Verder ontvangt CNH Industrial in totaal 20% van de e-mailcontactaanvragen voor al zijn landbouwmachines. New Holland (12%) en Case IH (8%) volgen.

Top 10 meest gevraagde tractormerken op Mascus, januari-juni 2020
Top 10 most demanded tractor brands on Mascus, Jan-Jun 2020

Vervolgens gaan we dieper in op de merkvoorkeuren per regio en onthullen we de top 3 van de meest gevraagde tractormerken per land. Deze statistieken zijn gebaseerd op het aantal e-mailcontactverzoeken dat kopers (Mascus-gebruikers) vanuit een bepaald land naar lokale of internationale dealers sturen via Mascus.

Back
Gebruikte tractoren