24 april 2023

NEW HOLLAND 2405 hakselaar

****************Geinteresseerd in de historie van New Holland? *****************
1895 Abe Zimmerman opent een werkplaats in New- Holland Pennsylvania in de VS om reparaties te verrichten voor de boeren.
1903 Abe Zimmerman  sticht de New-Holland Machine Company en produceert landbouwapparatuur waar onder een maaimachine om het werk van de boeren te verlichten.
1938 wordt New-Holland Machine Company overgenomen door een groep investeerders. Zij introduceren de eerste hooibalenpers met een zelf automatische opraper. 
1947het bedrijf wordt opgekocht door de Sperry Rand Corporation en het nieuwe bedrijf  wordt  Sperry New- Holland genoemd
1906 Leon Claeys, een Belgische monteur, opent los daarvan ook een  een werkplaats waar hij dorsmachines gaat produceren. 
1952 introduceerde Claeys de eerste zelf aangedreven maai- dorser. De MZ is alleen met een afzakinrichting geleverd. De M-73 (1956) is de eerste maaidorser die wel met een graantank kon worden geleverd. 
1958 trof Claeys  een overeenkomst met New- Holland waarbij Claeys de producten van New- Holland verkocht in Belgie en Luxemburg. 
1960 is Claeys één van de grootste producenten van maaidorsers in Europa.
1964 krijgt Sperry Rand New-Holland een meerderheidsbelang in CLAEYS, die danal Clayson heet  en de naam wordt verandert in New-Holland NV. Pas later als New-Holland alle aandelen in handen heeft verdwijnt daarmee ook de naam Clayson. 
1985 koopt Ford producent van landbouwtractoren het New-Holland concern op 
1999 Fusies en overnames hebben er toe geleid dat New Holland vanaf dan een onderdeel is van de wereldwijd opererende CNH groep is. New Holland heeft over de wereld meer dan 5000 dealers en is Inter- nationale marktleider op het gebied van landbo 
Diverse merken die daarin samen zijn opgegaan zijn Fiat, Ford, Case, International, Steyr, Steiger, David-Brown. En alleen Case en Steyr, die voeren ondanks de overname nog steeds hun eigen naam. 
Back
NEW HOLLAND 2405 hakselaar