23 januari 2021

Populaire tweedehands graafmachines

Populaire tweedehands graafmachines

 

BRON: www.mascus.nl

Graafmachines zijn onmisbaar in de bouwsector en worden gebruikt bij het graven van kuilen en greppels. 
Sommige soorten kunnen ook terreinen effen maken en vrachtauto’s laden. 
Ze zijn er in allerlei soorten en maten, denk aan: rupsgraafmachines, minigraafmachines, midigraafmachines en wielgraafmachines. 
Op Mascus staan er op dit moment meer dan 25.000 tweedehands graafmachines te koop. 
Wat voor soorten graafmachines zijn er allemaal? En welke drie merken vertegenwoordigen het grootste deel aangeboden gebruikte graafmachines? 
Mascus zocht het voor u uit

 

Soorten graafmachines

Voor elke graafklus is er wel een graafmachine beschikbaar. We zetten de meest populaire aangeboden soorten op Mascus voor u op een rijtje.

  • Rupsgraafmachine: binnen deze categorie staat de rupsgraafmachine bovenaan met de meeste aangeboden tweedehands varianten. Deze graafmachines zijn uitgerust met rupsbanden; grote, modulaire banden waarmee het geen probleem is om op onverhard terrein te werken.
  • Wielgraafmachine: deze gravers worden ook wel bandengraafmachine genoemd. Voor deze mobiele graafmachines is het transport van en naar verschillende locaties geen belemmering. Ze zijn multifunctioneel, hebben een grote mobiliteit en relatief lage transportkosten.
  • Minigraafmachine: deze kleine alleskunners zijn voor veel klussen onmisbaar. Kenmerkend door de kleine omvang en draaicirkel, maakt dat deze graafmachines op veel (kleine) plekken ingezet kunnen worden en dat de schade aan de ondergrond of het terrein geminimaliseerd blijft. Een minigraafmachine weegt dan ook tot maximaal 7 ton.
  • Midigraafmachine: deze bouwmachines kenmerken zich aan hun gewicht en wegen tussen de 7 en 12 ton. Ze worden ook wel verreikers of shovels genoemd. Ze hebben de kenmerken van een minigraafmachine, maar de graaf- en hefcapaciteit van sommige grotere machines.

Andere soorten graafmachines zijn: sloopgraafmachinesdraglinegraafmachinesamfibische graafmachineslong reach graafmachineswaste/industry handlers en hooglepel graafmachines.

Daarnaast zijn er nog een aantal speciale graafmachines die niet in een aparte categorie passen vanwege het kleine aanbod, deze staan allemaal in één aparte categorie.

Caterpillar

De nummer 1 van de populairste merken is Caterpillar (Cat), dat in 1925 werd opgericht in Amerika. Ze houden zich voornamelijk bezig met het ontwerpen en het bouwen van zware machines voor de weg-, water- en mijnbouw. De gele machines van Caterpillar zijn bijna onmisbaar op een bouwterrein. In 1998 ontstond Caterpillar Worktools & Services (CWTS) in Den Bosch. CWTS ontwerpt en produceert de uitrustingstukken voor graafmachines en wielladers, zoals bakken, grijpers en scharen. Er staan op Mascus momenteel ruim 8.000 graafmachines van Caterpillar te koop.

Komatsu

Het Japanse Komatsu staat op de tweede plaats met momenteel bijna 2.500 graafmachines. Het bedrijf werd in 1921 opgericht in Komatsu, Japan. Deze internationale onderneming is actief in de civiele bouwkunde. De hoofdvestiging in Europa is de vinden in Vilvoorde, België. Naast rupsgraafmachines, maakt Komatsu ook wiel- en schrankladers, graaf-laadcombinaties en heftrucs.

Volvo 

De graafmachines van Volvo worden gemaakt door Volvo Construction Equipment (VCE) en is, net als bij de auto’s, een Zweedse fabrikant. Het is een dochteronderneming van de Volvo Group. VCE maakt ongeveer 150 verschillende types bouwmachines, waaronder wielladers en graaflaadmachines. Met ruim 2.000 aangeboden gebruikte graafmachines staat Volvo op de derde plaats in dit rijtje.

Binnen de categorie graafmachines vindt u een aanbod van nog veel meer verschillende merken. Denk aan HitachiJCBHyundaiLiebherr en John Deere.

Back
Populaire tweedehands graafmachines